Tuesday, March 1, 2011

Friends / Family

Yo...how r u? Semalaman aku duk fikir camne nak tulis entri ni. So, sekarang dah tau nak tulis camne. Entri ni aku tuju khas untuk mereka: Cik Jaja, Azy the Kak Long, Zyra, Aiz Ax and family.

OK, dah 1 thn lebih kita kenal, tapi kenapa rasa cam childhood friends je ek? Maybe sebab korang penah duk kat kampung aku kot dulu..

Firstly, kenal si Jaja ni ikut blog je. Sekali entah macamana aku terjah blog apa!! bagi idea ni.tengok nama cam lawak je haha..dulu blog ni simple jek..skrg dah maju siut..huhu..

ni banner terbaru..tak jumpe lak 1st banner dia tu..hmm..

Dari blog, melarat ke Facebook pulak..dari situla aku kenal adik-beradik Jaja yang lain. Aku slalu je ngade-ngade kat wall diorang..abih sumer status aku nak komen..nyibuk je..hahaha..

Tak lama lepas tu, aku dapat offer keje kat Melaka. So, memang ade can la jumpe diorang. Ari tu, aku ajak diorang pi tengok wayang.
tiket wayang yg dimaksudkan..tp lupe lak nak snap gambar kita ari tu..huhu..

Kitorang tengok citer seram 'Elm Street'..tengok time malam..mmg seram ooo.. tapi malam tu aku sampai lewat sket..sori aa..sebenarnya...tetibe je ade keje sket..pastu dah le lewat..sesat jalan plak tuh..huhu..

"banyak aar ko punye pukul 8" kata salah sorang dari mereka...

hahaha..kang dah kena ayat camtu...tapi sampai le gak kan..diorang rilek je...cool je...aku lak yg jadi tak coolnye...Zyra tgh demam pun sanggup pegi..orang blanje..sapela yg tak nak kan..huhu..

Ade skali tu aku jln2 pegi Mahkota Parade..ade la ternmpk Jaja tgh jaga handbag..ingat nak tegur tapi wrong timing la plak..dia ade customer.. leh thn gak skill ko ek..lame gile ko promote smpai terbeli makcik tu handbag tuh..hoho..
 on da way pi keje..anak sapa la cun sgt tuh..huhu..

2nd time jumpe kat rumah diorang. Diorang jemput pi kenduri. Makan asam pedas melaka kow punye...Thanks sebab jemput..Melilau gak aku cari rumah diorang. Mane la familiar kat situ..

Baru2 ni, aku ade pi rumah diorang lagi sekali...nak bagi ole2 dari kampung..Cik Jaja tak de la plak..Tapi Kak Long dengan mak ayah je ade. Sempatla berbual dgn Pakcik Borhan. Beliau peramah orangnya. Maknye pun ajak aku singgah tapi sori la ade keje petang tu, tak leh lama2..Tak banyak pun ole2 tu..Kepok lekor spesel dgn Kuih Loyang je pun..cik Jaja jgn jeles lak..len kali aku singgah A Famosa lak k ;)

Diorang ni aku dah anggap macam family sendiri..Family angkat la kiranya..Kekadang tu ade gak sesi luahan perasaan..cam adik beradik la plak..huhu..
Cuma dengan abang diorang, si Aiz tu je aku blum kuar lagi. Jumpe pn jap je mase kenduri ari tu. Takpe la, lain kali la kot okeh ;)

To Azy, nanti ade kenduri ape2 jgn lupa jemput ye...
Kepada Mr. Raksasa, aku dgn Jaja tak de apa2..cam adik je..i'm waiting for ur card ekceli ;)

Ok tu je la nmpknya..I very appreciate the time when we were together..ok peace y'all :)

P/S: semalaman cari gmbr tiket tu huhu...
Best Regards,

5 comments:

  1. ouh ya2 tengs btw .. sangat hargai ni .. ade gak terselit nama ku ceit ! aaahaha ;)

    ReplyDelete
  2. HAHAHAHA.. *gelak nak tutup malu
    mane ko rembat gambar aku tu? aku dah lama cari tak jmpe..kihkih..
    neway, thanks bro..lepas ni boleh blnje aku tgk wayang lg..blnje 1 family lak..hoho

    ReplyDelete
  3. mook: welkam..bangganya dia huhu..
    zaza: rembat kt blog ko la..ade lg kalo ko prasan..1 family? insya Allah kalo ade rezeki lebey ;)

    ReplyDelete
  4. weh2.. gila ar.. ada entri khas.. ahaks!

    ReplyDelete
  5. entri je pn..apela sgt huhu..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...